KVK - Diest 0-3

Datum: zaterdag 27 november 2021

Uur: 20u00

Stadion: Sportpark De Motbemden

Spelersnieuws: Driessen is 3 maanden out. Ook Thuwis is out. 

KVK: Kaya, Bilgin, Mcmillen ( 81’Kislali), Er, Mbenza (74’ Yavuz), Weeghmans, Pruna, Teker, Vermeiren (68’ Grepi), Vangeel, Creemers. 

In een stevige maar gesloten eerste helft waren de schaarse mogelijkheden voor de thuisploeg, maar kort voor de rust kwam de thuisploeg ook goed weg met een bal op de lat. Zelfde spelbeeld in de tweede helft. Na een kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong bij een corner. Beringen trachtte op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar bracht vanvoor te weinig. Tien minuten voor tijd legde Kaya met zijn tweede blunder van de avond de match in een definitieve plooi. In de slotfase wordt het zelfs nog 0-3. 

Doelpunten: 58’ Gronski 0-1, 78’ own-goal 0-2, 87’ Briels 0-3

Verslag HBVL:

In een povere eerste helft met veel duels en weinig goede combinaties viel er weinig te noteren, tot Vermeiren op het lege doel kon besluiten na mistasten van de doelman. Zijn schot werd echter van de lijn gekeerd. “Die bal moet altijd binnen en dan zijn de rollen omgekeerd en kunnen wij vanuit een zetel spelen. Nu zag je het vertrouwen groeien bij Diest na dat openingsdoelpunt vroeg in de tweede helft”, sprak coach Van de Paar. “Zij toonde veel scherpte, dat ontbrak bij ons. Een paar jongens bleven onder hun niveau. Om een partij te winnen moet je niet aan 100 procent, maar aan 120 procent presteren.”
Op het einde van de eerste helft kwam Diest meer opzetten en was het ook meermaals gevaarlijk. Zo had doelman Kaya een geweldige reflex nodig op een poging van Goulding. Even later was hij wel verslagen, maar nu bracht de lat redding op een poeier van Claessens. Na de pauze had Diest wel dat tikkeltje geluk. Na een hoekschop bleef de bal hangen en Goulding kon profiteren. Aan de overkant was Teker dicht bij de gelijkmaker, maar Rosala duwde zijn kopbal in hoekschop. Toen doelman Kaya een voorzet van Stankov nadien ongelukkig in eigen doel duwde was de partij beslist. Met een knap schot zette Briels nog de overdreven eindcijfers op het bord in de slotfase.