KVK - Turnhout 1-1

Datum: zaterdag 16 oktober 2021

Uur: 20u00

Stadion: Sportpark De Motbemden 

Turnhout startte de partij aan een strak tempo maar het leverde geen gevaar op voor de bezoekers. Beringen kwam steeds beter in de partij en Driessen zorgde vanuit een scherpe hoek voor de knappe 1-0! Beringen behield daarna vlot de controle, maar kwam net voor de rust wel goed weg met een bal op de lat. 

Beringen behield, ondanks de druk van Turnhout, vlot controle in de tweede helft, maar gaf het in de slotfase toch nog weg. 

KVK: Kaya, Bilgin,Weeghmans, Grepi (69’ Kislali), Pruna, Teker, Vangeel, Er, Creemers, Driessen (79’ Jarju), Mcmillen.

Gele kaarten: Driessen, Van de Vyver, Geenen, Pruna.

Rode kaarten: 84’ Van de Vyver (2xgeel), 90’ Bilgin.

Doelpunten: 17’ Driessen 1-0, 90’  Tourki 1-1

Verslag HBVL:

KVK Beringen leek zaterdagavond op weg naar een tweede thuiszege, maar in de slotminuut ging doelman Kaya in de fout en Tourki profiteerde: 1-1. “Heel jammer, maar op basis van het spelverloop was dit een juiste uitslag”, gaf trainer Kurt Van De Paar eerlijk toe.

Een gedreven Beringen begon uitstekend. Op aangeven van Pruna trapte Vangeel een opgelegde kans naast. Vijf minuten later was het wel bingo. Opnieuw een snelle uitbraak op rechts en nu knalde Driessen onhoudbaar in de bovenhoek: 1-0.

Turnhout voetbalde goed mee en pakte regelmatig uit met vlotte combinaties, maar zonder gevaar. Enkel een slecht genomen vrijschop van Emmen en een schot van Coeckelbergs zorgden voor een beetje opwinding.

In de tweede helft ging Beringen steeds verder terugplooien op eigen helft. Met een ultieme reflex kon doelman Kaya Coeckelbergs van de gelijkmaker houden. Op een zeldzame uitbraak kon de thuisploeg enkel dreigen via Grepi en Teker. Beringen leek de zege over de streep te kunnen trekken, zeker nadat Turnhout verder moest met tien. Maar de slotminuut werd KVK fataal. Kaya moest het schot van Hermans lossen en Tourki was er als de kippen bij om binnen te tikken. Bilgin kreeg rood voor wegduwen.

“Het gelijkspel was wel de juiste weergave van de wedstrijd”, vatte Beringen-coach Van De Paar samen. “Voetballend waren zij beter, maar de beste kansen waren wel voor ons. Ik heb mijn ploeg zien strijden tot de laatste minuut tegen een goed Turnhout. Er staat een ploeg op het veld. Zeker naar het einde toe ga je automatisch naar achter kruipen om die voorsprong te verdedigen. Uitbreken was moeilijk, omdat de afstanden te groot werden. Jammer van die late gelijkmaker. Volgens mij was het een zwabberbal, waarop de doelman zich verkeek. De voorbije weken hadden wij dat tikkeltje geluk in de slotfase. Nu viel het dubbeltje aan de andere kant.”

BERINGEN: Kaya, Bilgin, Creemers, McMillen, Weeghmans, Er, Vangeel, Teker, Grepi (70’ Kislali), Driessen (79’ Jarju), Pruna.

TURNHOUT: Horsten, Geenen, Van de Vyver, Verwerft, Wils, Emmen, Hermans, J. Coeckelberghs, Proost, Tourki, R. Coeckelbergs (73’ Geerts).

DOELPUNTEN: 18’ Driessen 1-0, 90’ Tourki 1-1.

GELE KAARTEN: Pruna, Drissen, Geenen, Van De Vyver.

RODE KAARTEN: 84’ Van De Vyver (tweemaal geel), 90’ Bilgin. SCHEIDSRECHTER: Wahhabi.

TOESCHOUWERS: 130.