Pelt - KVK 2-3

Datum: zaterdag 2 oktober 2021

Uur: 20u00

Stadion: De Roosen, Sparrenlaan 30 te 3910 Pelt

KVK: Kaya, Mbenza (67’ Kislali), Weeghmans, Yavuz (61’ Driessen), Grepi, Pruna, Teker, Vangeel, Creemers, Er (77’ Thuwis), Mcmillen.

Doelpunten: 45’Smolders 1-0, 52’ Smolders 2-0, 64’ Mbenza 2-1, 81’ Vangeel 2-2, 86’ Kislali 2-3.

Gele kaarten: Teker, Pruna, Vangeel, Kaya, Swinkels, Rijkers, Odutayo.

Rode kaart : 84’ Pruna 2x geel 

Verslag HBVL: 

Esperanza Pelt leek zaterdagavond in de Limburgse derby tegen KVK Beringen met een 2-0-voorsprong na 52 minuten op een vlotte overwinning af te stevenen. Maar karakterploeg Beringen oordeelde daar anders over. Invaller Kislali bezorgde de bezoekers in een spannend slot zelfs nog de zege: 2-3.

Het was geen weer om een hond door te jagen toen de wedstrijd op gang gefloten werd en dat liet zich ook voelen in het lage aantal toeschouwers.

In de eerste helft dwongen de bezoekers licht veldoverwicht af. Mbenza claimde al na tien minuten een strafschop, maar kreeg een corner. Pelt-doelman Swinkels moest ook een paar keer goed tussenbeide komen.

Op slag van rust kreeg de thuisploeg een eerste kans en het was meteen bingo. Smolders zocht en kreeg de ruimte op links en vloerde KVK-keeper Kaya: 1-0.

Pelt zette in de tweede helft meteen hoge druk. Dat leverde een reeks hoekschoppen op. Eentje daarvan - van Langras - kopte Smolders overhoeks binnen: 2-0.

Toch was Beringen niet uitgeteld. Mbenza - op snelheid - zorgde even later immers voor de aansluitingstreffer en negen minuten voor tijd hing Van Geel de bordjes weer in evenwicht, met een afgeweken vrije trap: 2-2.

Ondanks rood voor Pruna trok Beringen nog aan het langste eind. Kislali velde een te zwaar verdict voor de thuisploeg: 2-3.

Jan Smolders, die zijn dijk van een wedstrijd bekroonde met twee goals, baalde na de nederlaag.

Hoek van de klappen

“Wij zitten in de hoek waar de klappen vallen”, zuchtte de 34-jarige spits. “Je kan pech hebben. De afgeweken vrije trap was zoiets. Die ging er normaal meters naast. Maar het is allemaal niet goed genoeg. Wij zullen moeten wachten tot iedereen terug is en de kern compleet is.”

In het winnende kamp vierden zowel Cedric Van Geel als Mikagil Kislali hun eerste doelpunt van het seizoen. “Dit voelt, samen met de drie punten voor de ploeg, supergoed aan”, glunderde Beringen-jeugdproduct Kislali. “Vrijdag op training zat ik al met winst in het hoofd en dat voorgevoel is uitgekomen. Wij begonnen goed, maar die tegengoals waren zuur. Toch heeft de ploeg zich met hart en ziel en veel vuur herpakt. De winning goal was een uitgespeelde één-twee met Sam Thuwis. Ja, de twee invallers deden het nog niet zo slecht. Ik hoop op meer speelkansen en ik denk dat ik een goede tandem vorm met Bradley Mbenza. Misschien zijn we nu gelanceerd. Dit smaakt alleszins naar meer.”

ESP. PELT: R. Swinkels, Goossens, Odutayo, Bostanci (74‘ Theuwis), Meeus (75’ Ella Ella), Langras (87’ Belkassem), Brouwers, Palmans, Rijkers, Smolders, Vandenputte.

KVK BERINGEN; Kaya, Mbenza (67‘ Kislali) Weeghmans, Yavuz (61’ Driessen) , Grepi, Pruna, Teker, Van Geel, Creemers, Er Cemal (77’ Thuwis), McMillen.

Doelpunten: 45‘ Smolders 1-0, 52’ Smolders 2-0, 64’ Mbenza 2-1, 81’ Van Geel 2-2, 86’ Kislali 2-3.

Gele kaarten: R. Swinkels, Rijkers, Odutayo, Teker, Kaya, Pruna, Van Geel

Rode kaart: 83‘ Pruna (2x geel).

Scheidsrechter: Le Pera.

TOESCHOUWERS: 125.