KVK - Bilzerse Waltwilder 1-0

Datum: zaterdag 9 november 2019

Uur: 20u00

Stadion: Sportpark De Motbemden 

Scheidsrechter: Brend Kempenaers

Spelersnieuws: N’Shole is geschorst en Grondelaers (verrekking) en Coenen (knie) zijn geblesseerd. Berrevoets (achillespees) is onzeker, Driessen en Pruna bouwen verder op.

KVK: Maes, Claes, Marchal, Lauwen, Taktak, Creyns, Er (86’ Arjah), Put, Eren (65’ Reynders), Vangeneugden, Mortaziq. 

Doelpunten : 26’ Mortaziq 1-0

Artikel HBVL: 

Wie durft nog beweren dat Chadi Mortaziq niet kan scoren. Al twee weken op een rij geeft hij zijn criticasters lik op stuk. Zowel tegen Turnhout als Bilzen-Waltwilder scoorde hij het beslissende doelpunt.Zijn derde van het seizoen tegen Bilzen-Waltwilder was zaterdagavond goed voor drie gouden punten. “Een echte spitsengoal”, geniet de bijna 23-jarige Heusdenaar nog na. “Het doelpunt in Turnhout heeft mij vertrouwen gegeven. Vorig seizoen scoorde ik inderdaad niet veel omdat de trainer mij vooral uitspeelde als target man. Het was mijn taak om de aansluitende middenvelders aan te spelen. Nu moet ik zelf meer de zestien induiken en kan ik regelmatig mijn doelpuntje meepikken. Ik ga nog scoren zoals vroeger bij de jeugd. Zeker weten.”

Marokkaans kampioen

Omwille van blessures en schorsingen zijn de aanvallers op dit moment schaars bij KVK. “Ook onze trainer Barka was geschorst en dat gaf ons extra motivatie. Als eerste verdediger leg ik iedere wedstrijd 10 tot 11 kilometers af. Uithouding is één van mijn sterke punten. Met dank aan mijn papa. Als gewezen Marokkaans kampioen tienkamp zorgt hij voor extra conditietraining. In het begin heb ik voetbal en atletiek nog gecombineerd. De 3.000 meter was mijn specialiteit. Misschien kan ik na mijn voetbalcarrière overschakelen op langere afstanden”, glundert de marathonman van Beringen.

Zieke Eren

Bij de thuisploeg speelde Yuruf Eren met flanellen benen. Na een uur werd hij gewisseld en trok hij huiswaarts. “Hij had maagproblemen en kon zaterdag niets eten”, verduidelijkt Mortaziq. “Als goede vriend heb ik hem in de namiddag gebeld om het toch te proberen. Hij is een belangrijke pion voor ons, zeker nu al een zestal spelers aan de kant staan. Met de nodige medicijnen stond hij toch aan de aftrap maar hij voelde zich duidelijk niet in zijn sas. We hebben ons allemaal dubbel geplooid. Bilzen-Waltwilder, toch een rechtstreekse concurrent, volgt nu al op zeven punten. Ik scoorde het enige en beslissende doelpunt, maar dit is toch vooral een ploegprestatie”, wuift Chadi alle lof weg.

verslag Nieuwsblad:

Met zijn derde van het seizoen tegen Bilzerse was Mortaziq goed voor drie gouden punten. Na een klein halfuur spelen verschalkte hij Bilzen-doelman Dengis met een echte spitsengoal. Hij werd diep gestuurd en rondde de knappe Beringse aanval feilloos af. Beringen, nochtans met een zestal afwezigen, moest dubbel plooien om een prestatie neer te zetten tegen de ploeg uit de gevarenzone. Tot overmaat van ramp moest ook de zieke Eren het veld na een uur verlaten, maar Beringen kwam niet meer in gevaar tegen een onmondig Bilzen-Waltwilder. Coach Barka, die geschorst aan de zijlijn moest toekijken, zag hoe de drie punten in handen bleven van zijn Beringen. Door deze overwinning neemt de promovendus in het klassement al zeven punten afstand van de bezoekers.

SCHEIDSRECHTER: Kempenaers.

DOELPUNT: 27’ Mortaziq 1-0.

BERINGEN: Maes, Taktak, Claes, Lauwen, Marchal, Put, Creyns, Er (86’ Arjah), Van Geneugden, Eren (65’ Reynders), Mortaziq.

BILZEN-WALTWILDER: Dengis, M. Lacroix, Theunissen, Appermont (80’ Akkrum), Sanwo, T.Lacroix, Zejnilovic (75’ Annab), Swijngedouw, Wijnen, Soto Munoz (85’ Conrad), Schoubs.

GELE KAARTEN: Claes, Schoubs, Cascio, Appermont, Sanwo.