Wellen - KVK 0-0

Datum: zondag 15 september 2019

Uur: 15u00

Stadion: Houtstraat 21 te Wellen

Scheidsrechter: Tristan Olaerts

Spelersnieuws: Nshole (wijsheidstanden) is onzeker. Berrevoets, Eren, Grondelaers en Lemmens speelden bij de beloften, maar net als voor Pruna (lies) komt deze partij voor hen nog te vroeg.

KVK: Maes, Put, Claes, Creyns, Mortaziq, Van Geneugden, Taktak, Er (89’ Lauwen), Brovina (87’ Reynders), Driessen (79’ Coenen), Marchal

Verslag HBVL:

In een wedstrijd met twee gezichten bleef de brilscore op het bord. De thuisploeg kreeg voldoende kansen,maar scoren lukt tegenwoordig o zo moeilijk voor geel-blauw. Beringen liet zich ook niet onbetuigd maar paal en Rausin hielden de nul op het bord.

De eerste helft was om vlug te vergeten. Beide ploegen vonden geen gaatjes in de goed gestoffeerde defensies en zochten hun heil dan maar in de lange bal. Als er toch eens werd gecombineerd, lag het tempo veel te laag om gevaar te creëren. Vijf minuten voor de rust werd de toeschouwers uit hun zomerslaapje gewekt. Vankrunkelsven was in de zestien iets eerder op de bal dan Creyns. De Wellense linkerflankverdediger ging gretig tegen het kunstgras. “Honderd procent strafschop,” aldus slachtoffer Jentl Vankrunkelsven. “Ik tik de bal weg en die speler (Creyns, nvdr) heft zijn knie omhoog en raakt mij. Ach, het is altijd hetzelfde met die scheidsrechter. We hebben hem altijd tegen.” Dennis Hamers beaamde de versie van zijn speler. “Zelfs vanuit mijn positie kon ik zien dat het een elfmeter was. Als we daar de 1-0 kunnen scoren, krijg je natuurlijk een heel andere wedstrijd.” Toch was de trainer niet blind voor de lokale tekortkomingen. “Ik heb me tijdens de pauze serieus boos gemaakt. Ik had mijn spelers gevraagd om te leren uit hun fouten die ze vorige week tegen City Pirates hadden gemaakt. Maar soms gooiden ze de boel nog altijd open.”

Gezocht bij Wellen: doelpuntenmaker

In de tweede helft werd er eindelijk op (amateur)niveau geacteerd. Een slimme deviatie van Watson belandde bij de mee opgerukte Heeren maar Maes ging goed plat. Aan de overzijde strooide Marchal met perfecte voorzetten richting Mortaziq (net naast) en Van Geneugden (binnenkant paal). In de slotfase kwam de infiltrerende Degeling niet verder dan het zijnet. “Hun doelman heeft toch meer werk op te knappen gehad dan die van ons,” verraste Beringen-trainer Nordine Barka. “Onze eerste helft? Wij speelden vooral in de organisatie. Onze doelstelling is een constante in ons spel te krijgen. Als je met zeven op negen kunt starten, moet je tevreden zijn”, besluit Barka. “Zegt Barka dat Beringen meer kansen kreeg? Daar ben ik niet mee akkoord”, riposteerde Hamers. “Maar ik zeg er in één adem bij dat het gewoon niet goed genoeg was bij ons vandaag.” Met slechts één doelpuntje in drie wedstrijden is het duidelijk waar het schoentje knelt bij de thuisploeg. “We moeten zeker niet de schuld bij de aanvallers gaan leggen”, zalft Vankrunkelsven. “Die kansen gaan er de volgende weken zeker in.”

WELLEN: Rausin, Vankrunkelsven, Marchandise, Heeren (76’ Dekens), Degeling, Watson, Sabbadini, Kardes, Winkels, Kerim (61’ Haex), Vandebroek (61’ Lemmens).

BERINGEN: Maes, Put, Claes, Creyns, Mortaziq, Van Geneugden, Taktak, Er Cemal (93’ Lauwen), Brovina (86’ Reynders), Driessen (78’ Coenen), Marchal.

GELE KAARTEN: Vankrunkelsven, Brovina, Creyns.

SCHEIDSRECHTER: Olaerts.

TOESCHOUWERS: 250.