KVK - Racing Mechelen 0-1

Datum: zaterdag 10 oktober 2020

Uur: 20u00

Stadion: Mijnstadion ( ingang via Stadionlaan. Supporters van Mechelen dienen de ingang aan de Koolmijnlaan te gebruiken).

Scheidsrechter: Bram Eeckhout

Spelersnieuws: Driessen heeft last van de buikspieren. Mortaziq (scheurtje) is drie tot vier weken out, Erdem (scheur ligamenten) zes weken. Pruna is halfweg zijn revalidatie. Thuwis is opnieuw inzetbaar en Van Oudenhove komt uit schorsing. Mortaziq is twee weken geschorst vanaf 16 oktober.

Het was niet alleen een mooie affiche, maar meteen ook de laatste match van Nordine Barka. Supportersclub De Volksmacht bedankt hem voor zijn jarenlange inzet voor onze club. We wensen hem en zijn familie ook zeer veel sterkte toe ! 

Na een evenwichtig wedstrijdbegin kwamen de bezoekers op voorsprong na een monumentale blunder achterin van Thuwis waarvan Carrez kon profiteren. Beringen bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker maar moest toch met een 0-1 de rust in. 

In de tweede helft kregen de bezoekers een lichte penalty maar deze werd recht op Maes getrapt. Aan de overkant werd de gelijkmaker afgekeurd voor vermeend buitenspel. De scheidsrechter had de wedstrijd bij momenten niet in handen met vele nodeloze gele kaarten tot gevolg. Beringen drong wel aan maar was vanvoor te onmondig tegen een agressiever Mechelen. 

Dramatische seizoenstart voor KVK. De nieuwe trainer zal enorm veel werk voor de boeg hebben. 

KVK: Maes, Put, Claes, Van Oudenhove, Thuwis ( 61’ Er), Creyns, Yavuz, Reynders, Vaesen, Truyers (84’ Bilgin), Kennedy.

Doelpunten: 20’ Carrez 0-1